Onnentassu
Eläinsuojelukeskus ja lemmikkihotelli Riihimäellä

Rontti-kissan 8 vuoden karkureissu päättyi onnellisesti

Maaliskuun loppupuolella eräässä Facebook-ryhmässä alkoi viesti näin: ”Keravalla Sorsakorvessa jo vuosia vieraillut kissa mun vanhempien talolla ja nyt tuli omatoimisesti avoimesta ovesta ja meni parvekkeelle nukkumaan.” Viestin lähettäjä yritti kysellä, onko kissalla kotia ollenkaan ja saisiko apua loukutukseen. Apuun saatiin muutamat vapaaehtoiset ja siitä alkoi kissanpelastusoperaatio, joka tuotti tulosta huhtikuisena lauantai-iltana yhdeksän aikaan – kissa oli jälleen ilmaantunut pihaan ikään kuin apua pyytämään ja lempeä kissa saatiin ruuan avulla houkuteltua parvekkeelle. Sieltä Onnentassun vapaaehtoistyöntekijä kävi noutamassa kissan talteen ja toimitti meille Onnentassulle.

Kissalla oli selässään huopaantunut paakkumyhkyrä ja vähän oli poika muutoinkin reissussa rähjääntynyt, mutta täysin nälkiintynyt se ei ollut – missä mahtanut viettää aikaansa. Meillä Onnentassussa punaiselta pojalta tarkistettiin ensimmäisenä siru ja sellainen löytyi. Turvasirun kautta omistajalle lähti viesti, että Rontti-kissa odottelee omistajaansa Riihimäellä.

Rontti oli alun perin livahtanut karkuteille vuonna 2013 Mäntsälästä yhdessä velipoikansa kanssa. Veli oli jäänyt auton alle, Ronttia ei vaan löydetty mistään. Ja nyt 8 vuotta myöhemmin Rontti löysi takaisin omaan kotiinsa mikrosirun ja auttavaisten ihmisten ansiosta. Joskus ihmeitä sattuu vielä pitkänkin ajan päästä, nyt Rontin on hyvä olla omassa kodissa <3

Vain Rontti itse taitaa tietää matkastaan Mäntsälästä Keravalle, ja mitä sille on kahdeksan vuoden aikana tapahtunut. Tarina muistuttaa meitä kaikkia eläintenystäviä kuitenkin siitä, miten tärkeää on, että jokainen kissa olisi sirutettu ja siru rekisteröity.

Voit vaikuttaa omalta osaltasi kissojen parempaan tulevaisuuteen ja allekirjoittaa kansalaisaloitteen kissojen tunnistusmerkinnän puolesta! Käy tutustumassa aloitteeseen täällä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/8176

 

Scroll to Top