Onnentassu
Eläinsuojelukeskus ja lemmikkihotelli Riihimäellä

Jippu-kissa oli karkuteillä lähes vuoden – löysi kotiin toisen kissan etsintäoperaation ja mikrosirun ansiosta

Tammikuun lopussa meille Onnentassuun oltiin tuomassa Pukkilasta löytynyttä karkuria, kun epäonnisesti kuljetusboksin luukku hajosi ja karkuri pääsi livahtamaan tuojiltaan karkuteille –täysin uuteen ympäristöön täällä Riihimäellä. Siitäpä alkoikin meidän vapaaehtoisilla loukuttajilla lähes parin kuukauden operaatio, joka päättyi onnellisesti ei vain yhden, vaan kahden pitkään karkuteillä olleen kissan löytymiseen.

Punaraitaisesta karkurista saatiin ahkeran laputuksen ja tarkkaavaisten ihmisten ansiosta havaintoja Riihimäen Varuskunnan suunnilta, myöhemmin kissa liikkui lähemmäs Haapahuhtaan erään yrityksen pihamaille liikuskelemaan. Niinpä loukkuja viriteltiin sekä ystävällisen omakotitaloasukkaan pihaan, että yrityksen pihamaille – paikalle vietiin myös riistakamera tarkkailemaan, käykö paikalle viedyssä kissanruokabaarissa oikea karkuri.

Kameroista havaittiin, että eväitä käy napostelemassa myös toinen tuntematon kissa, jota kukaan lähialueen asukkaista ei tunnistanut omakseen. Siispä vapaaehtoisemme veivät paikalle vielä yhden loukun ja päätettiin yrittää poimia tämäkin karkuri talteen.

Ja voi sitä onnenpäivää maaliskuun puolen välin paikkeilla – eräänä perjantaina molemmat karkurit saatiin kiinni ja turvaan meille Onnentassuun. Kun karkuri saapuu meille, tarkistamme aina, löytyisikö eläimeltä rekisteröity mikrosiru. Ja niin vain kävi, että punainen poika oli leikattu, sirutettu kissa, joka oli ollut lähes kaksi vuotta karkuteillä alkuperäisestä kodistaan – missä lie luuhannut koko ajan, mutta kissa saatiin palautettua sirun avulla alkuperäiseen kotiinsa.

Ja sitten se toinen kissa, joka löytyi kuin onni onnettomuudessa toisen kissan loukutuksen yhteydessä. Tämä kissa oli ennen juhannusta aivan toiselta puolen Riihimäkeä karannut sisäkissa Jippu! Myös Jipulla oli rekisteröity mikrosiru helpottamassa tunnistamista – niin saatiin myös tämä kaunis neiti takaisin kotiin onnellisen ja huojentuneen perheen pariin. Noin 9 kuukauden karkureissu oli ohi ja kotona oli toivottamassa Jipun tervetulleeksi myös perheen koira. Ruoka kuulemma maistui karkurille hyvin ja aika pian uskaltauduttiin hakemaan myös silittelyitä kehräyksien saattelemana – mahtoi olla mukava päästä kotiin lämpimään pötköttelemään pitkän talven jälkeen.

Näiden kahden kissan seikkailu päättyi onnellisesti. Molemmat olivat paitsi sirutettuja, mutta myös leikattuja kissoja, joilla oli koti, jonne palata. Kaikilla ei ole näin onnellisesti asiat. Jotta yhdenkään kissan ei tarvitsisi syntyä luontoon ja karkurit saataisiin turvallisesti takaisin koteihinsa, käy allekirjoittamassa kansalaisaloite, joka ajaa kissojen pakollista tunnistesirutusta ja vapaana liikkuvien kissojen leikkausta kissapopulaatioiden ehkäisemiseksi: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/8176

Tulossa! Turvasiru Tutuksi -kiertue saapuu Onnentassuun lauantaina 10.4. Tule siruttamaan kissasi tai koirasi edulliseen hintaan. Lisätietoa löydät täältä: https://www.onnentassu.fi/ajankohtaista/turvasiru-tutuksi-kiertue/

 

Scroll to Top