Onnentassu
Eläinsuojelukeskus ja lemmikkihotelli Riihimäellä

Hyppää mukaan Tassu-postin pariin ja sen kautta seuraamaan eläinsuojeluyhdistyksemme arkea!

Ensimmäinen vuoteni yhdistyksen toiminnanjohtajana on vierähtänyt uskomattoman nopeasti.
Ja aikamoinen vuosi on ollutkin, oikein poikkeuksien vuosi meille kaikille. Niistä yhtenä; kissanpentuja meillä on ollut ennätysmäärä, välillä pieniä karvapalleroita on ollut noin 40 samaan aikaan! Seurasin synnytyksiä elokuussa yhden viikon aikana peräti kolmesti!

Kaiken kaikkiaan löytökoiria on pyörähtänyt Onnentassun kautta koteihinsa melkein sata viime vuoden aikana. Kissoja on ollut noin 260, joista suurin osa on löytökissoja. Muutamia olemme vastaanottaneet kodeista muuttuneiden elämäntilanteiden vuoksi. Löytökissoista 78 on haettu takaisin omaan kotiin. Valitettavasti valtaosaa löytökissoista ei kaivata. Näissä tapauksissa kisut jäävätkin hetkeksi pidemmäksi aikaa Onnentassuun ennen uuden oman kodin löytymistä.

Oikealla kuvassa leikitän Riiaa ja Ressua, jotka ovat yksi viime vuoden mieleenpainuvin kaksikko ja selviytymistarina. Pennut olivat neljä vuorokautta erossa emostaan oman onnensa nojassa, ennen kuin löytyivät. Pikkuiset olivat pahasti kuivuneita, eikä emoltakaan tullut enää maitoa, mutta yösyötön voimin ne vahvistuivat. Alla olevassa kuvassa harjoitellaan tuttipullosta syömistä, Reija emon vahtiessa taustalla. Ollessaan 14-viikkoisina luovutusikäisiä, kisut pääsivät temmeltämään uuteen, yhteiseen kotiinsa. Uudesta kodista olenkin saanut erittäin vauhdikkaita kissavideoita!

Ehdottomasti parasta vuodessa on ollut hetket, jolloin eläin löytää uuden rakastavan ja huolehtivan kodin. Eläimen onni ja perheiden silmin nähty ilo säilyvät mielessä pitkään <3

Keväisin terveisin, Anni

Scroll to Top