Onnentassu
Eläinsuojelukeskus ja lemmikkihotelli Riihimäellä

Lemmikistä luopuminen

Joskus elämäntilanteen muuttuessa voi olla parempi luopua lemmikistä. Päätöstä kannattaa harkita tarkoin ja keskustella yhdessä koko perheen kanssa.

Mistä aloitan?

Jos syy luopumiseen on eläimen epätoivottu käytös, on syytä aina ensin olla yhteydessä eläinlääkäriin ja sen jälkeen eläintenkouluttajaan. Syynä ei-toivotulle käytökselle on usein kipu tai koulutettavissa oleva käytösmalli. Lisäksi suosittelemme aina ensin olemaan yhteydessä kasvattajaan sekä etsimään ensin eläimelle itse uutta kotia. Emme vastaanota aggressiivisia tai kroonisesti sairaita eläimiä.

Harkinnan mukaan otamme eläimiä etsimään uutta kotia. Omistajan kannattaa aluksi täyttää eläimestä luopuvan lomake. Kerrothan lomakkeessa laajasti kaikki tiedossasi olevat asiat eläimen taustasta, tavoista ja tottumuksista, jotta löydämme eläimen tarpeisiin vastaavan kodin.

Eläimestä luopuva täyttää ja allekirjoittaa vastaanottosopimuksen, jolla eläin siirtyy Eläinten Auttajat ry:n omistukseen. Tämän jälkeen eläintä ei saa enää tulla katsomaan, eikä eläintä palauteta edelliselle omistajalle. Emme luovuta edellisen tai uuden omistajan tietoja puolin tai toisin. Lemmikit asuvat keskuksella ja Eläinten Auttajat ry etsii ja valitsee eläimille uudet kodit.

Omistajan tulee ilmoittaa, jos kodin etsintä ei ole enää tarpeen, jolloin voimme vapauttaa jonossa paikan seuraavalle. Kissat ja muut pieneläimet pystymme pääsääntöisesti vastaanottamaan nopeallakin aikataululla.

Hinnasto

Perimme pitovaikeuslemmikeistä vastaanottomaksun eläimen tuonnin yhteydessä, jolla kustannetaan eläimen ylläpitoa kodin etsinnän aikana ja mahdollisia eläinlääkärikuluja.

Hinnastoon »

Oletko luopumassa lemmikistäsi?

Ota yhteyttä hoitajiimme puhelimitse tai sähköpostilla.

Voit lähettää luovutuslomakkeen meille etukäteen. 

050 338 4698

Soittoaika joka päivä klo 7-11 ja 15-19

hoitajat@onnentassu.fi

Scroll to Top