Onnentassu
Eläinsuojelukeskus ja lemmikkihotelli Riihimäellä

Vastaanotamme alueemme löytöeläimet. Oletko koskaan miettinyt mitä tapahtuu, kun tuot löytöeläimen Onnentassun eläinsuojelukeskukseen? Olet siis ottanut talteen löytöeläimen Onnentassun 12 kunnan alueelta (Riihimäki, Loppi, Kerava, Järvenpää, Mäntsälä, Pukkila, Nurmijärvi, Tuusula, Pornainen, Hausjärvi ja Askola. Hyvinkäältä vastaanotamme koirat). Löytöeläimet kuuluvat eläinsuojelukeskukseen, jossa niiden omistajaa aletaan etsimään 15 vuorokauden ajan ja jossa niiden on turvallista odottaa omistajansa ilmaantumista tai uuden perheen löytymistä lakisääteisen 15 vuorokauden odottamisen jälkeen. Jokaisella kunnalla on velvollisuus osoittaa löytöeläimen vastaanottopaikka.

Odotamme soittasi. Kun löydät löytöeläimen, sinun on hyvä ilmoittaa siitä välittömästi meille Onnentassuun ja sopia eläimen tuomisesta puh. 050 338 4698 (ma-su klo 7-11 ja 15-19), huomioithan soittoajan. Kun saavut Onnentassuun, hoitaja ottaa sinut vastaanottoaulassa vastaan. Hän pyytää sinulta tietoa löytöpaikasta (osoite tai paikka), löytöajankohdasta ja muita tarkempia tietoja.

Oma huone odottaa. Hoitaja vie löytöeläimen Onnentassun löytöeläimen omaan huoneeseen. Eläimeltä tarkistetaan siru sirunlukulaitteella mahdollisimman pian, saman päivän aikana ja eläimen kunto tarkistetaan päällisin puolin ja tehdään arvio eläimen fyysisestä kunnosta. Mikäli fyysinen kunto aiheuttaa lisätoimia, olemme yhteydessä eläinlääkäriin. Kunnaneläinlääkäreillä on päivystysvelvollisuus, joten jos löydät pahoin loukkaantuneen tai erittäin huonokuntoisen eläimen, ehdotamme että viet sen ensin kyseisen kunnan eläinlääkäriin.

Jokainen kissa saa omaan huoneeseensa pehmeän piilopaikan (pedin) ja huoneessa on useampi hylly, jotta se pääsee ylätasolle, jossa kissan on mahdollista tuntea itsensä turvalliseksi. Kissan annetaan rauhoittua huoneessaan ja sille annetaan vettä ja ruokaa. Koirien tapauksessa, koirille annetaan vettä, mutta ei välttämättä heti ruokaa, koska haluamme huomioida mahdolliset allergiat. Jos koira on pidempään eli sitä ei heti haeta pois, annamme sille totta kai myös ruokaa. Koirat sijoitetaan omaan huoneeseen koirien alueelle ja ne saavat oman pehmeän pedin.

Ilmoitamme ja huolehdimme. Otamme mahdollisimman pian (vuorokauden sisällä) löytöeläimestä
valokuvan ja siitä tehdään ilmoitus nettisivuillemme löytöeläimet-osioon. Jos eläimeltä löytyy rekisteröity siru (käytämme erilaisia siruhakupalveluita), lähetämme omistajalle järjestelmän kautta yhteydenottopyynnön. Omistaja voi löytyä myös ilman rekisteröityä sirua, mutta kannustamme rekisteröimään oman lemmikin huolellisesti, myös kissat. Luovutamme löytöeläimet vain omistajille. Mikäli omistajaa ei löydy 15 päivän aikana, siirtyy löytöeläin yhdistyksen omistukseen. Näille eläimille tehdään lääkärintarkastus, jossa annetaan rokotukset ja hoidetaan hampaat. Mikäli eläintä ei ole leikattu tai sirutettu, tehdään myös nämä toimenpiteet, ja tämän jälkeen lemmikki voi aloittaa uuden adoptiokodin etsimisen.

Vastaanotamme alueemme löytöeläimet, viranomaisten toimittamat eläimet, populaatiokissat ja otamme tilanteen mukaan vastaan myös kodinvaihtajia.

Scroll to Top