Onnentassu
Eläinsuojelukeskus ja lemmikkihotelli Riihimäellä

Etsimme joukkoomme eläinrakkaita kotihoitopaikkoja!

 

Pääsääntöisesti yhdistyksen eläimet asuvat keskuksella, mutta joskus sijaiskoti on eläimelle eläintaloa parempi vaihtoehto, koska eläimet asuvat sijaiskodissa kodinomaisessa ympäristössä. Arat eläimet oppivat sijaiskodissa paremmin myös luottamaan ihmisiin ajan, lämmön ja yhteisen vuorovaikutuksen kautta. Yleisimmin sijaiskotia kaipaavat eläimet ovat joko tiineitä emoja, orpopentuja, hyvin arkoja ja kesytystä kaipaavia kissoja tai jostain terveydellisestä syystä johtuen erikoistarkkailua vaativia eläimiä.

Sijaiskodin tehtävänä on tarjota hyvää hoitoa eläimelle siihen asti, kunnes se löytää uuden kodin tai voidaan sijoittaa keskukselle etsimään uutta kotia. Tämä sovitaan aina tapauskohtaisesti. Sijaiskodissa eläin saa tottua ihmisiin ja normaalin kotielämään. Samalla saamme kuvan siitä, minkälainen luonne lemmikillä on ja millainen koti sopisi juuri tälle yksilölle.

Sijaiskodiksi haluavalta henkilöltä ei edellytetä mitään erityisiä tietoja tai taitoja. Pääasia on, että on kärsivällisyyttä, kokemusta eläinten kanssa toimimisesta ja aikaa vietettäväksi toisinaan hyvinkin aran eläimen kanssa. Harkitsethan aina kuitenkin huolellisesti riittävätkö omat resurssisi sitoutumaan kodinetsijän hoitamiseen.

Sijaiskotitoiminta on palkitseva ja konkreettinen tapa auttaa kodittomia eläimiä. Se vaatii sitoutumista ja vastuunkantoa, mutta myös tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia sekä uusia eläinystäviä. Mikäli olisit kiinnostunut sijaiskotitoiminnasta, käy täyttämässä oheinen hakemus – tämä ei vielä sido sinua mihinkään, vaan resurssien puitteissa ja tarpeen mukaan lähestymme sitten vielä erikseen sopivia sijaiskotiehdokkaita.

https://www.onnentassu.fi/sijaiskotihakemus/

 

Scroll to Top