Pontso

Rotu: Sekarotuinen

Ikä: n. 1v.

Skpl: Uros

Paino: n. 40kg

Pontso on alkuvuodesta 2020 syntynyt lempeä jättiläinen. Väriltään ruskea/harmaa ja lyhytkarvainen. Koostaan huolimatta hän kuvittelee olevansa sylikoira ja tilaisuuden tullen yrittääkin kömpiä syliin, suukottelemaan naaman märäksi.  Pontso on koko 40 kilon painollaan puhdasta lihasta ja näin ollen voimaa löytyy. Tähän lisättynä vielä vauhti, päin hyppiminen sekä innostuessaan myös hampailla ”kolauttelu”, tarkoittaa sitä että Pontso ei sovellu lapsiperheeseen. Hihnäkäytöksessäkin on vielä paljon harjoteltavaa. Uuden omistajan onkin syytä olla hyvä kuntoinen ja aktiivinen liikkuja, sillä tämä poika tarvitsee paljon reipasta liikuntaa. Toisten koirien kanssa Pontso tuntuu tulevan toimeen vaihtelevasti. Etenkin uroksille pitää räyhätä narttuja enemmän. Pontso ei ole mikään jatkuvasti haukkuva koira, mutta hakee kyllä huomiota hyvinkin äänekkäästi, omakotitalo olisikin hänelle paras ympäristö.  Etenkin jos sieltä löytyy aidattu piha, jossa purkaa ehtymätöntä energiaa.

Onnentassun asukkaat

  • Onnentassuun kotia etsimään päätyy eläimiä erilaisista olosuhteista. Suurin osa koirista muuttaa keskukselle pitovaikeuksien takia.
  • Kissat tulevat keskukselle useimmiten löytöeläiminä, mutta myös pitovaikeuksien vuoksi.
  • Huomioithan, että eläimet saattavat käyttäytyä kotioloissa eri tavalla kuin keskuksella, eikä useinkaan eläimien menneisyydestä ole täysin tarkkoja tietoja. Lemmikin kotiutumisessa saattaa myös vierähtää aikaa, joten uudelta kodilta vaaditaankin pitkäjänteisyyttä. Kärsivällisyys kuitenkin palkitaan ja saat uskollisen perheenjäsenen.
Scroll to Top