Hapero & Kuukunen

Kuukunen (ruskearaidallinen valkoisin merkein) ja Hapero ovat keskuksella leikattuja poikakissoja, Kuukunen arviolta 7-vuotias, Hapero arviolta n. 5-vuotias.

Kuukunen ja Hapero ovat tulleet keskukselle kissapopulaatiosta. Ovat kotihoidossa ollessaan pikkuhiljaa tottuneet ihmisten kanssa yhteiseloon, mutta vaativat rauhallisen ympäristön saadakseen
rauhassa tutustua uuden palvelusväen kanssa elelyyn. Luovutetaan uuteen kotiin yhdessä, jotta voivat jatkossakin olla toistensa turvana.

Hapero sairastaa parodontiittia ja vaatii säännöllisiä käyntejä eläinlääkärillä hampaiden puhdistuksessa ja hampaiden kunnon tarkistuksessa.
Lisätietoa: https://www.hesy.fi/kissan-parodontiitti/

Kotihoitajan kertomaa Kuukusesta:
Kuukunen on leppoisa omasta tilasta nauttiva kissaherra. On ollut 3 kuukautta kotihoidossa totuttelemassa ihmiselämään ja ääniin. Kuukauden ajan rutiinina ollut iltaisin kanalautanen samassa huoneessa kuin ihmiset, ja on varovaisen reippaasti käynyt syömässä. Pysyvältä kodilta tarvitaan rauhallista ja tilaa antavaa otetta. Kuukusesta voi kuoriutua seurustelija, mutta tämä vaatii aikaa ja että antaa kissan lähestyä omilla ehdoillaan. ”

Päivitys 20.3.2023: ”Ollut kotihoidossa Haperon kanssa marraskuusta alkaen. Alkuun liikkunut vain öisin ja makoillut muuten sohvan alla. Nyt liikkuu ja leikkii yläkerrassa, kun ihmiset ovat alakerrassa. Uskaltaa käydä vessassa ja syömässä myös samassa kerroksessa, jos ihmiset istuvat esimerkiksi sohvalla. Öisin leikkii Haperon kanssa ja huomaa, että on rohkaissut myös Haperoa liikkumaan vapaammin”

Kotihoitajan kertomaa Haperosta:
Hapero on vielä ihmisiä pelkäävä kissaherra. Kotihoidossa kahden kuukauden aikana Hapero on ottanut saunan omaksi kodikseen. Hapero on vielä hyvin arka ja ihmisiin tottumaton. Hapero näyttää pelkoaan sähisemällä. Sähinän voluumin laskiessa tietää kuitenkin, että pelko alkaa vähän laskea. Kylpyhuoneen oven voi jättää auki ja vessalaatikolla käynin voi kuulla viereiseen huoneeseen. Eli uskaltaa elellä omassa pikku ympäristössään kun saa olla ihmisten katseilta poissa. Hapero tarvitsee pysyvältä kodilta oman rauhallisen tilan ja aikaa opetella ihmisiin. Sähinää pelkäämätön ja luottamusta opettava ihmispalvelija sopii Haperolle.

Päivitys 20.2.23: ”Ollut kotihoidossa Kuukusen kanssa marraskuusta alkaen. Ottanut saunan omaksi kodikseen. Alkuun piileskellyt vain kiukaan alla ja sähissyt ihmiset tuodessa ruokaa ja puhdistaessaan vessaa kylppärissä. Parin viime viikon aikana alkanut kiinnostumaan muusta asunnosta ja ruoka ja vessa on voitu siirtää kylppäristä yläaulaan. Uskaltaa syödä ja leikkiä yläkerrassa, kun ihmiset ovat alakerrassa. Öisin leikkii Kuukusen kanssa, joka rohkaissut Haperoa liikkumaan vapaammin.”

 

Luovutetaan vain sisäkissoiksi.

Onnentassun asukkaat

  • Onnentassuun kotia etsimään päätyy eläimiä erilaisista olosuhteista. Suurin osa koirista muuttaa keskukselle pitovaikeuksien takia.
  • Kissat tulevat keskukselle useimmiten löytöeläiminä, mutta myös pitovaikeuksien vuoksi.
  • Huomioithan, että eläimet saattavat käyttäytyä kotioloissa eri tavalla kuin keskuksella, eikä useinkaan eläimien menneisyydestä ole täysin tarkkoja tietoja. Lemmikin kotiutumisessa saattaa myös vierähtää aikaa, joten uudelta kodilta vaaditaankin pitkäjänteisyyttä. Kärsivällisyys kuitenkin palkitaan ja saat uskollisen perheenjäsenen.
Scroll to Top